Undgå dyre regninger – lav en ekstra kopi af din bilnøgle

Undgå dyre regninger - lav en ekstra kopi af din bilnøgle før du mister eller får stjålet den ene nøgler der eksisterer

Det fleste der ringer til vores autolåsesmed og stiller spørgsmål omkring bilnøgler og bilnøglekopi, er usikre på om de er muligt at få kopieret sin bilnøgle ved en autolåsesmed eller om det kun lade sig gøre ved forhandleren eller producenten. Der er intet simplet svar på dette spørgsmål, det afhænger nemlig nogle forskellige faktorer, om du kan kopiere din bilnøgle hos os, eller om det kun kan klares hos værkstedet eller hos en speciel autonøgleforhandlere, faktorerne er;

  1. Er der en eksisterende nøgle til rådighed som man kan tage et kopi af
  2. Er der tale om en nøgle med chip eller transponder
  3. Hvilket bilmærke og model drejer det sig om
 

Selvfølgelig skal du kun bruge en bilnøgle ad gangen. Hav dog i mente at hvis du smider den ene bilnøgle væk, eller får stjålent den sidste eksisterende bilnøgle, så koster det op til 5 gange mere at fremstille en hel ny bilnøgle, fremfor at lave en kopi af en eksisterende nøgle. 

Lav en kopi hurtigst muligt hvis du kun har en bilnøgle

Hvis du fx lige har købt en ny brugt bil og kun fået en enkelt nøgle med. Sørg for at få lavet en kopi af denne klaret med det samme, ved at få lavet en kopiering ved din lokale autolåsesmed eller værksted, der kan kopierer din specielle bilnøgle. At lave en kopi af en eksisterende nøgle fremfor at fremstille en helt ny, er en lagt billigere og nemmere løsning, hvis uheldet er ude. 

En chip eller transponder i nøglen skal være den rigtige i den nye nøgle. Det sker ved indkodning hvor den gamle nøgle kan kopieres. Hvis alle bilnøglerne er blevet væk, skabes en ny nøgle ved at bilen skal på værksted og her kan værkstedet via specielle maskiner, genskabe din bilnøgle med startspærre og chip i.

Det er selvfølgelig også smart at have en reservenøgle, og opbevare den andre et sted som ikke er i bilen, f.eks. derhjemme. Selvom at du låser dig selv ude fra bilen og låser hele din nøgleset inde i bilen, så er det mere hensigtsmæssigt at bestille en almindelig låsesmed som f.eks. laasop.dk som du kan bruge til at åbne din dør til hjemmet hvis du bor i Nordsjælland, det er nemlig nemmere at åbne en lås til bolig fremfor at åbne en bildør. Det er  altid en lille risiko før riste lakken på bilen eller at din bil er for kompliceret til at åbne, også for den dygtigste autolåsesmed. 

Derfor skal du altid have minimum to bilnøgler, hvor du opbevarer nøgle nummer 2. et andet sted end i bilen. 

Undgå dyre regninger - lav en ekstra kopi af din bilnøgle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Lignende emnen